برگزاری کرسی آزاد اندیشی پژوهشی بر خط با موضوع «اشتغال زنان از منظر اسلام و برنامه ششم توسعه»
مدیر مدرسه علمیه فاطمه معصومه سلام الله علیها هشتگرد گفت: اسلام دین کامل و همهجانبهای است و در همه موارد، حتی ریزترین و جزئیترین آنها ورود کرده و برنامه داده است.
خانم فتحی در گفتوگو با خبرگزاری کوثر از کرج با بیان برگزاریکرسی آزاد اندیشی با رویکرد پژوهشی و به صورت برخط در کوثرنت سامانه سیما اظهار داشت: به دلیل ضرورت پرداختن به مسئله اشتغال زنان که مبحث بسیار مهم جامعه امروز ایران اسلامی است معاون پژوهش مدرسه بر آن شد تا با همکاری پژوهشکده زن و خانواده واحد قم و بهره مندی از اساتید برجسته این پژوهشکده، کرسی آزاد اندیشی با موضوع اشتغال زنان از منظر اسلام و برنامه ششم توسعه برگزار کند.
وی در ادامه گفت: این کرسی آزاد اندیشی با حضور استاد داور سرکار خانم حاجی اسماعیلی استاد مخالف سرکار خانم کاردوانی و استاد موافق سرکار خانم کارپرور به صورت برخط با مشارکت و استقبال طلاب و اساتید به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.
خانم فتحی در رابطه با محتوای کرسی بیان کرد: ابتدا استاد موافق با بیان تاریخچه اشتغال در صدر اسلام و بیان آیات و روایاتی در موافقت با اشتغال زنان، رویکرد اسلامی درباره اشتغال زن و موانع موجود برای آن را بیان داشته و در انتها با تأکید بر برنامه ششم توسعه دستاوردهای مثبت آن را همچون احساس رضایتمندی زن برای به کار گیری استعدادهای خود در رفع نیاز جامعه و تاثیرات مثبت آن بر رشد و توسعه جامعه و خانواده دانست.
مدیر مدرسه علمیه فاطمه معصومه سلام الله علیها هشتگرد در ادامه افزود: استاد مخالف پیامدهای منفی اشتغال زنان را همچون افزایش طلاق، کاهش جمعیت، تحمیل هزینههای بیشتر بر جامعه و غیره دانست از این رو اشتغال زن را مشروط به وجود الگویی، مطابق آموزه های اسلامی دانسته که بستر آن فراهم آمده باشد.
وی در ادامه گفت: خانم کاردوانی تاکید داشت هر خانواده می تواند با توجه به وضعیت موجود الگو و ساختارهای متناسب با خانواده خود را برای اشتغال زن پدید آورد.
مدیر مدرسه علمیه تصریح کرد: استاد داور بر وجود الگوی سومی برای اشتغال زنان با تکیه بر رویکرد اسلامی و ضمیمه نمودن آن بر برنامه ششم توسعه تاکید داشت تا با فراهم آوری ساختارهای مناسب مطابق با رویکرد اسلامی برای ورود زنان به عرصه اشتغال و توانمندسازی آنان در جهت توسعه کمترین آسیب به خود زن، خانواده و جامعه وارد آید. البته ایشان تدوین الگو اسلامی با توجه به برنامه ششم توسعه با گفتمانی همگرایانه جهت بستر سازی مناسب برای حضور زنان در جامعه را لازم دانست.
خانم فتحی در پایان ضمن تصریح بر کارآمد بودن این کرسی آزاد اندیشی، اشتغال زنان را مشروط به فراهمآوری ساختارهای مناسب در جامعه با رویکرد اسلامی و مدیریت خود زن در نقش های خانگی و اجتماعی دانست.